ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (30/10/2015)

2015-12-04 23:53

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

74ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης της 30ης Οκτωβρίου 2015

 

Στις 30 Οκτωβρίου 2015 , στην αίθουσα τελετών του σχολείου έλαβε χώρα η γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Διαπιστώθηκε η απαρτία .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε τον Απολογισμό του Συλλόγου.

Ο Ταμίας του Συλλόγου ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για το ταμειακό υπόλοιπο του Συλλόγου .

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης του Συλλόγου και οικονομικά, από γονείς κυρίως της 5ης κι 6ης τάξης. Ιδιαίτερα τόνισε ότι οι ανάγκες και μόνο των δράσεων σχετικών με την αποφοίτηση είναι περίπου 500 ευρώ κι ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει και συμβολή από την τάξη αυτή.

Στη συνέχεια τα  μέλη του Συλλόγου ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ , ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, οι οποίες είχαν ορισθεί από την Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου 2015  ως ελεγκτές προκειμένου να ασκήσουν έλεγχο της  χρήσης του παρόντος ΔΣ και να υποβάλουν Εκθεση στην επόμενη ΓΣ σύμφωνα με τα οριζόμενα από το άρθρο 19 του Καταστατικού, ανέγνωσαν την Εκθεση, σύμφωνα με την οποία « διαπιστώθηκε ότι έχουν τηρηθεί τα απαραίτητα κι όλες οι σχετικές διενεργηθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πράξεις έχουν γίνει σωστά». Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό, ο οποίος επισυνάπτεται.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος  προχώρησε στην ενημέρωση του σώματος σχετικά με τις ενέργειες του Συλλόγου.

1.       Εξελίξεις σε σχέση με την προσφυγή στο ΣτΕ για τη διασύνδεση Μαρασλείων και 1ου Πειραματικού.

Μετά την εκδίκαση της προσφυγής στις 22 Οκτωβρίου και την υποβολή τελικού υπομνήματος από τον δικηγόρο κο Παπαδημητρίου στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ορισθέντα από την Πρόεδρο του Γ’ τμήματος του ΣτΕ, αναμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Επισημάνθηκε ξανά η προηγούμενη απόφαση της ΓΣ του Ιουνίου βάση της οποίας οΣύλλογος θα συνδράμει και οικονομικά την προσφυγή με ανώτερο ποσό τα εξακόσια (600) ευρώ.

 

2.       Εορτασμός των 140 χρόνων λειτουργίας του Σχολείου

Ενημερώθηκε  η ΓΣ για τη συζήτηση που έγινε για το θέμα, στο Σχολικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος επιθυμεί να αναδειχθεί το θέμα του εορτασμού και θα συνεργασθεί τόσο με τη Διεύθυνση του Σχολείου όσο και με αποφοίτους και το Σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας για τη διοργάνωση δράσεων. Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν από πριν τα Χριστούγεννα και θα κορυφωθούν με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η οποία είναι απόφοιτος του Σχολείου, ενημέρωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους αποφοίτους για τις εκδηλώσεις για τα 140 χρόνια του Σχολείου.

 

3.       Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις/δραστηριότητες

Η ΓΣ αποφάσισε να γίνουν δραστηριότητες εν όψει των Χριστουγέννων, οι οποίες να περιλαμβάνουν παζάρι, μουσικές εκδηλώσεις, λαχειοφόρο καθώς και δημιουργικά εργαστήρια για την κατασκευή αντικειμένων από τους μαθητές και τους γονείς. Ο Σύλλογος θα προμηθεύσει υλικά που μπορεί να χρειασθούν.

Μέλη της ΓΣ προσφέρθηκαν να συμβάλουν στις δράσεις αυτές τόσο με συμμετοχή στα εργαστήρια όσο και με προσφορά υλικών , αγαθών και προσωπικής εθελοντικής εργασίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προτάθηκε να προσκληθούν απόφοιτοι αρκετά παλαιότερων χρόνων και να συζητήσουν με τους μαθητές και τους γονείς για το πώς συνήθιζαν να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στο Σχολείο.

Από τους γονείς μέλη του Συλλόγου θα κατατεθούν προτάσεις, ώστε να παρουσιασθούν και στο Σχολικό Συμβούλιο και να συμπληρώσουν άλλες ενέργειες του Σχολείου.

 

4.       Συλλογή ρουχισμού για τους πρόσφυγες

Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για την πρόθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο  Διδασκόντων και την Διεύθυνση του Σχολείου μας καθώς  και  τη Διεύθυνση του 46ου Νηπιαγωγείου να απευθύνουν σε όλους τους γονείς την έκκληση για  συμβολή του Σχολείου μας στις προσπάθειες παροχής  υλικής βοήθειας αλλά και ηθικής υποστήριξης. Η σύσσωμη ανταπόκριση ολόκληρης της σχολικής μας κοινότητας στις οικογένειες των προσφύγων που αντιμετωπίζουν βασικές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά ενόψει  της  έλευσης της  χειμερινής  περιόδου και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών είναι πολύ σημαντική.

 

 Η προσφορά παλαιού  ρουχισμού, ειδικά παιδικού αλλά όχι μόνο –μπουφάν, πουλόβερ κι άλλα- κουβερτών,  σε αξιοπρεπή κατάσταση που υπάρχουν στο σπίτι και που παραμένουν  αχρησιμοποίητα, μπορούν να αποτελέσουν  σημαντική πηγή συνεισφοράς χωρίς την οικονομική μας επιβάρυνση σε εποχή οικονομικής κρίσης.

 

Επιπλέον η παιδαγωγικού χαρακτήρα συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στην διαδικασία συγκέντρωσης και αποστολής βοήθειας αποτελεί ευκαιρία εξοικείωσης με την εκδήλωση  έμπρακτου ενδιαφέροντος και αλληλεγγύης προς πληγέντες συνανθρώπους μας, μεταξύ των οποίων και συνομήλικα τους παιδιά, που έχουν βιώσει εμπόλεμη βία και αναγκαστικό ξεριζωμό. 

 

Τα μέλη της ΓΣ συμφώνησαν με την πρόταση .Η συλλογή των ρούχων θα γίνει στο σχολείο για τις επόμενες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα προωθηθούν πιθανότατα στη Λέσβο για άμεση χρήση.

  • μέλος του ΔΣ , Μαρίνος Αργυριάδης θα συντονίσει εκ μέρους του ΔΣ την ανωτέρω ενέργεια, σε συνεργασία με την δασκάλα της Ε’  τάξης κα Τουαντζόγλου.

 

5.       Τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 15ης Ιουνίου 2015, το ΔΣ και μέλη του Συλλόγου νομικοί, επεξεργάσθηκαν προτάσεις τροποποίησης του Καταστατικού .

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου πρότεινε να συγκληθεί  έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την τροποποίηση ώστε ο Σύλλογος να προχωρήσει σε εκλογή νέου ΔΣ εντός του 2016 με το τροποποιημένο Καταστατικό. Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε και υιοθέτησε την πρόταση.

 

6.       Καθαριότητα στο σχολείο

Από μέλη της ΓΣ τέθηκε το θέμα της καθαριότητας.

Εγινε ενημέρωση ότι η υπάλληλος καθαριότητας του Σχολείου δουλεύει χωρίς σύμβαση από το τέλος Αυγούστου κι ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η ΓΣ αποφάσισε να ενταθεί η πίεση κι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Σχολική Επιτροπή.

Μέχρι να υπάρξει μια λύση, συζητήθηκε η πιθανότητα υποστήριξης της υπαλλήλου καθαριότητας με κάθε πρόσφορο τρόπο και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ να προχωρήσει στη ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας με κάθε δυνατή ευαισθησία για το θέμα.

Μέλη της ΓΣ, γονείς της Β΄ και Γ’ τάξης, ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να καθαρίσουν και ομορφύνουν την αίθουσα της Β΄ και Γ’ τάξης. Από το ΔΣ δηλώθηκε ότι τέτοιες δράσεις είναι ευπρόσδεκτες και ότι θα συνδράμει τους γονείς με κάθε πρόσφορο τρόπο.

7.       Επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου

Τονίσθηκε από μέλη της Γενικής Συνέλευσης και το ΔΣ η ανάγκη πιο αποτελεσματικής επικοινωνίας με τους γονείς μέλη του Συλλόγου.

Το ΔΣ θα ζητήσει εκ νέου από τους γονείς τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια πιο αποτελεσματικής λειτουργίας της ιστοσελίδας του Συλλόγου.

8.       Άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου

Προτάθηκε από μέλη της ΓΣ, να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες από το Σύλλογο προκειμένου να υπάρξουν δραστηριότητες για μαθητές και γονείς με γνώμονα την σύσφιξη των σχέσεων της σχολικής μας κοινότητας και την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων στα παιδιά.

9.       Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων

Τα μέλη της ΓΣ ενημερώθηκαν για την προσφορά της εταιρείας ΙNTRALAB .

10.   Εξεύρεση πόρων

Εγινε εκ νέου σαφές ότι τα μέλη του Συλλόγου θα πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην εξεύρεση πόρων οι οποίοι θα μπορούν να καλύψουν ανάγκες του σχολείου που απαιτούν μεγάλα ποσά, όπως η αντικατάσταση των κουφωμάτων ή η λειτουργικότερη διαμόρφωση της αίθουσας τελετών.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ                                                        ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ