Sugar Blues - 18 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

2015-11-12 21:20

Το ντοκιμαντέρ Sugar Blues της Αντρέα Κουλκόβα, έχοντας ως αφορμή μία μητέρα που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της διαγνώζεται με διαβήτη, μιλάει για τον εθισμό που προκαλεί η ζάχαρη στον οργανισμό μας και για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που η καθημερινή υπέρμετρη κατανάλωσή της έχει στην υγεία μας. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=CWJSpCNguYY

Στην Ελλάδα, το Sugar Blues θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Όλοι μαθητές -γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας μπορουν να το παρακολουθησουν με μισο εισιτηριο (3 ευρω) , απλα λέγοντας οτι ειστε απο το 74ο Δημοτικο σχολειο Πλάκας. Στη συνέχεια, η ταινία θα προβληθεί και στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την παιδική διατροφή. 

Στην συζήτηση, συμμετέχουν: Ευαγγελία Χαρμανδάρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Εμμανουήλ Σουβατζόγλου (Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδακτωρ Παν/μίου Aachen, εξειδικευμένος στο Σακαχαρώδη Διαβήτη κύησης), Κωνσταντίνος Η. Τσίγκος, Καθηγητής Διατροφής και Μεταβολισμού, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Κατερίνα Μιχαηλίδου (Διεθνώς Πιστοποιημένη Συμβουλος Γαλουχιας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL  και Βοηθός Μητρότητ ας CPD).